2018.09.19 Spotkanie członków Śląskiego Stowarzyszenia Samorządowego w Steblowie

b_0_120_16777215_00_images_2018.09.19Steblow_2018.09.19Steblow12.jpgW dniu 19 września br. w Steblowie w restauracji Daniels odbyło się regularne spotkanie członków Śląskiego Stowarzyszenia Samorządowego, które otwarte zostało przez gospodarza Gminy Krapkowice Pana Andrzeja Kasiurę oraz Przewodniczącego Zarządu, Pana Józefa Swaczynę.

Po oficjalnym otwarciu i przedstawieniu porządku spotkania członkowie mieli możliwość oglądania krótkiego filmu prezentującego gminę Krapkowice (infrastruktura, rozwój gospodarki i komunikacji). Po prezentacji głos zabrał Dyrektor programowy Festiwalu Ekoenergetyki. Omówił poszczególne tematy i zagadnienia związane z tegorocznym X Ogólnopolskim Festiwalem Ekoenergetyki, który odbędzie się w dniach od 9. 10 do 12.10 w  Opolu. Następnie zaczęła się dyskusja dotycząca październikowych wyborów samorządowych. Omówiony został szereg spraw związanych z kampanią wyborczą oraz wyborami.