2017.07.31 Rocznicowe spotkanie Członków Śląskiego Stowarzyszenia Samorządowego

b_0_120_16777215_00_images_31.07.2017Annaberg_Annaberg31.0712.jpgSpotkanie Członków Śląskiego Stowarzyszenia Samorządowego, które odbyło się 31 lipca br. poprzedzone było uczczeniem pamięci zmarłego Burmistrza Leśnicy i  Przewodniczącego Śląskiego Stowarzyszenia Samorządowego śp. Huberta Kurzała. Członkowie złożyli na Jego grobie w Leśnicy wiązankę i zapalili znicze. Po krótkiej modlitwie oraz wspomnieniach śp. Huberta Kurzała, wszyscy udali się do restauracji Zajazd Góra Św. Anny, aby uczestniczyć w cyklicznym spotkaniu członków.

Spotkanie otwarte zostało przez gospodarza Gminy Leśnica Pana Łukasza Jastrzembskiego oraz Przewodniczącego Zarządu, Pana Swaczynę. Po oficjalnym otwarciu głos zabrał Poseł na Sejm, Pan  Ryszard Galla, który omówił temat nowelizacji ustawy o samorządzie gminnym. Następnie pan Tomasz Maicher, przedstawiciel firmy Ernst&Young, międzynarodowego koncernu świadczącego profesjonalne usługi doradcze w zakresie odzyskania podatków od usług dla samorządów, zaprezentował zalety swojej firmy oraz zachęcił obecnych do skorzystania z usług, które proponuje jego firma. Na zakończenie spotkania ustalono harmonogram spotkań Stowarzyszenia oraz zakres tematyczny na II półrocze 2017 r.