2017.03.27 Walne Zgromadzenie Śląskiego Stowarzyszenia Samorządowego

b_0_120_16777215_00_images_27.03.2017Lany_27.03.2017Lany02.jpgDnia 27 marca 2017 roku odbyło się w Łanach (Gmina Cisek) coroczne Walne Zgromadzenie Członków Śląskiego Stowarzyszenia Samorządowego, podczas którego odczytano sprawozdania merytoryczne oraz finansowe z działalności stowarzyszenia za rok 2016. Po przyjęciu sprawozdań oraz po uzyskaniu pozytywnej opinii Komisji Rewizyjnej udzielone zostało Zarządowi absolutorium za 2016 rok.

Następnie Walne Zgromadzenie Członków jednogłośnie wybrało nowego Sekretarza Komisji Rewizyjnej Stowarzyszenia, a został nim Piotr Kanzy, wójt gminy Polska Cerekiew. Podczas Walnego Zgromadzenia ustalony został zakres tematyczny programu pracy stowarzyszenia na rok 2017 oraz ustalono miejsca kolejnych spotkań. Podczas spotkania wstępnie omówiony został temat nowelizacji ustawy o samorządzie gminnym oraz temat związany z przygotowaniami do wyborów samorządowych w 2018 r.  Gościnnie wystąpili przedstawiciele Diecezji Opolskiej kierując do Członków Stowarzyszenia gorącą prośbę finansowego wsparcia dzieła renowacji Katedry Opolskiej oraz Firma DMC Digital Multimedia Center, która zajmuje się tworzeniem profesjonalnych instalacji audiowizualnych, dostarczaniem sprzętu AV przeznaczonego do przeprowadzania szkoleń, konferencji oraz prezentacji.

gallery1